Simpel geld lenen

Hoe simpel is het om geld te lenen. Geld lenen kan soms heel simpel zijn maar op een ander moment een hele uitdaging. Hoe simpel het is hangt geheel van het moment, de snelheid en jouw persoonlijke omstandigheden af.

Leen van een bekende
Je kan een bekende vragen om je wat geld te lenen, dat is geld lenen zonder poespas. Hij, zij leent je het geld en klaar ben je. Meestal spreek je dan af om het geld weer zo snel mogelijk terug te betalen.

Helaas is dat niet altijd mogelijk en als je op dat moment toch snel geld nodig hebt zal je moeten kijken wat voor andere mogelijkheden er nog zijn.

Rood staan bij de bank
Een andere simpele optie is om tijdelijk rood te staan bij de bank. In de regel kan je nooit meer rood staan dan je netto-inkomen. Bij de ABN Amro kan je bijvoorbeeld tussen de 500 euro en 5.000 euro rood staan, met dus je netto-inkomen als limiet. Wel is het zo dat je alleen rood kan staan op de betaalrekening waar ook je inkomen op binnenkomt. Het aanvragen van rood staan of de limiet verhogen kan bij de ABN makkelijk online.

Bij de Rabobank kan je tussen de 500 en 2.500 euro rood staan. Ook hier is het bedrag dat je rood kan staan weer afhankelijk van je inkomen.  Elke dag moet je minimaal een volledige dag een positief saldo hebben. De debetrente is altijd 0,1 procentpunt lager dan de maximale kredietvergoeding.  Ook bij de Rabobank is het rood staan online te regelen. Log in met je persoonlijke gegevens, kies de bankrekening waarop je rood wilt staan. Er vindt dan een BKR toetsing plaats. Daarna kies je je limiet. Daarna krijg je wat formulieren per e-mail toegestuurd, en na het verstrijken van een 24-uurs wachttijd ontvang je de overeenkomst die je kan tekenen. Daarna kan je die overeenkomst digitaal ondertekenen en kan het nog maximaal 12 uur duren voordat je over de limiet beschikt.

En de 3e grote bank van Nederland, de ING biedt ook de mogelijkheid om rood te staan. Bij de ING kan je tussen de 250 en 2.000 euro rood staan. Ook hier moet je per 3 maanden in elk geval een keer 24 uur aaneengesloten een positief saldo hebben gehad. Om rood te kunnen staan of je limiet te verhogen ga je naar ‘mijn ING’ voor een aanvraag. Daar wordt de aanvraag bij het BKR getoetst. Als alles in orde is kan je je limiet kiezen. Daarna ontvang je een offerte die je digitaal kan ondertekenen. Je rood stand is dan direct beschikbaar.

Rood staan kost ongeveer net iets minder dan 10% per jaar.

Snel en simpel geld lenen
Een simpele maar ook snelle manier om geld te lenen is het aanvragen van een minilening. Een online aanvraag is vaak binnen 5 minuten geregeld en binnen 10 minuten ontvangt u vaak al een antwoord van de kredietverstrekker.  Bij akkoord ontvangt u het geld dan meestal tussen de 24 uur en 48 uur op uw rekening.