Bron: mt.nl

Overweeg je om een eigen bedrijf te beginnen? Dan ontdek je snel genoeg dat er behoorlijk wat op je afkomt. Je moet van alles regelen en daarbij komt dat er behoorlijk wat kosten gepaard gaan bij het opstarten van een eigen bedrijf. Deze kosten maken dat sommige mensen toch besluiten om niet voor zichzelf te beginnen. Zonde, want er zijn tegenwoordig verschillende manieren om voldoende financiële middelen bij elkaar te krijgen voor de start van een bedrijf. Ben je benieuwd wat er mogelijk is? Wij zetten hieronder drie manieren op een rijtje om de start van jouw onderneming te financieren.

  1. Geld lenen van familie en vrienden
    Heb je niet genoeg geld om een eigen bedrijf van de grond te krijgen? Dan ga je op zoek naar manieren om het geld bijeen te sprokkelen. Je kunt in dat geval bij familie en vrienden aankloppen. Niet iedereen vindt dit echter even prettig. Indien jouw bedrijf niet van de grond komt, kunnen zij namelijk fluiten naar het door hen geïnvesteerde geld. Toch is dit wel een makkelijke manier om geld te lenen tegen gunstige voorwaarden. Wanneer je voor deze optie kiest, raden wij je wel aan om duidelijke afspraken te maken. Zet deze vooral ook op papier, zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Op deze manier blijven problemen jou bespaard wanneer het misgaat.
  2. Bankfinanciering
    Het kan zijn dat familie en vrienden jou liever geen geld lenen of dat zij niet genoeg financiële middelen hebben om jou te kunnen helpen. Dit betekent echter niet dat je het idee om voor jezelf te beginnen kunt laten varen. Nee, want je kunt proberen een bankfinanciering te krijgen. Indien je een financiering van de bank wilt, moet je wel eerst een ondernemersplan schrijven. Hiermee toon je aan dat je een kansrijk idee hebt in de huidige markt. Op basis van je ondernemersplan beoordeelt de bank of ze je geld willen lenen.
  3. Een zakelijke lening aanvragen
    Wil je geen ondernemersplan schrijven? Of krijg je bij de bank niet genoeg geld los om jouw bedrijf op te starten? Dan kan een zakelijke lening uitkomst bieden. Voor zo’n lening kun je terecht bij een online kredietverstrekker. Zij verstrekken geld voor langlopende investeringen in je bedrijf. Heb je bijvoorbeeld een bedrijfspand nodig en zoek je nog naar geld om de aankoop hiervan te financieren? Dan kun je een zakelijke hypotheek afsluiten bij zo’n kredietverstrekker. Na het afsluiten van zo’n lening krijg je het geld meteen op jouw rekening, waardoor je het direct kunt gebruiken. Je lost maandelijks een deel van de lening af en je betaalt rente over het geleende geldbedrag. Met een zakelijke lening wordt het dus een fluitje van een cent om de start van jouw onderneming te financieren.

Door Robert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *